Fashion fades, style is eternal





Stilförebild: Magica de Hex (mer känd som Magica de Sex)

*färgar håret svart*

Något som jag tycker är viktigt är att ha en eller ett par tidlösa förebilder, dvs. såna som man kan ha med sig genom hela det s.k. "livet" och som aldrig blir un-fashion. Detta gör att man alltid har något att gå tillbaka till när verkligheten krackelerar, när man känner sig lite vilsen eller inte kan hänga med i modevärldens svängar.

Magica de Sex har alltid varit en av de tjejor jag sett upp till gällande främst frisyr men även allmän uppenbarelse i övrigt, så att säga. Gillar att hon kör stenhårt på sin grej utan att vika sig för trender, samt att hon är den enda Ankeborgaren som känns vettig & möjlig att relatera till. (Med undantag för Alexander Lucas.)
Det man känner igen Magicas stil på är framför allt de oftast svarta klänningarna, den lila ögonskuggan samt världens snyggaste blåsvarta page. Lägg märke till den snygga mittbenan. Accessoarer: den svarta korpen Mr. Poe, ett trollspö.
De Sex har även ett mycket fashionabelt & hett (ha. ha.) bostadsläge vid foten av vulkanen Vesuvius, nära västkuststaden Neapel i Italien. Hennes närvaro i Italy kan vara förklaringen till att stället alltid varit no.1. gällande stil.

Men mode är ju inte bara utsida. Något jag tycker att alla borde inspireras av är Magicas enträgna försök att få det hon vill ha (turkronan!). Magica ger aldrig upp, något som man kan ta lärdom av. Om första, andra eller tredje försöket inte funkar, släng en spell och teleportera dig hem en sväng. Slicka såren & försök sedan igen.



Obs den här bilden cirkulerar på internet, men jag vill bara säga att det INTE är den riktiga Magica. Av allt att döma så har någon photoshoppat Magicas huvud på annans kropp. Magica är ju de Sex, men hon skulle aldrig vara sådär vampig/slampig. Stå där och sära liksom, varför? Magica ligger inte, hon trollar. Obs viktig skillnad. Kul dock att hon kammat hem turkronan här på bilden, good for her!

Om man är kille kan man inspireras av Severus Snape istället, med typ exakt samma resultat. Svart page. Mittbena. Mumlande av besvärjelser. Und so weiter.

/Sandra

PS. För en sjuuukt bra och djuplodande artikel om de Sex, kolla in denna sida, där man bland annat analyserar damens språkbruk, som i relation till andra Ankeborgare kan ses som lite egensinnigt (och fint!).

Även, fun factz: Carl Barks hittade tydligen inspiration till de Sex via Sofia Loren samt Morticia Addams. Varav åtminstone den senare BÖR få eget modegloggsinlägg så småningom. DS.

Kommentarer
Postat av: karin

Åhh, hon är alltid så käck också!! Hon känns inte alls deppig som alla andra. Fast häxor är nästan aldrig deppiga i Disney.



Efterlyser bild på Magica de Sexs skor!

2009-07-29 @ 22:50:00
Postat av: Sandra

http://www.cbarks.dk/Digital/mismagica.JPG



Här ser man dem häxiga skor ur annan vinkel! Kan paradoxalt nog inte hitta bättre bilder. Kanske finns att hitta dem plagiat på exempelvis din sko?

2009-07-29 @ 22:55:08
Postat av: Sandra

Off topic kanske, men älskar verkligen glada skurkar. Azo typ Jokern i den tecknade batman-serien, så glad och skämtsam jämt, medan batman bara var sur gubbe som aldrig fick ligga. Gud, hatar svåra.

2009-07-29 @ 23:12:29
Postat av: hanna

nej han fick verkligen aldrig ligga. eller kanske med robin men bara i min fantasiiii

2009-07-30 @ 00:17:48
Postat av: hanna

"Magica ligger inte, hon trollar. Obs viktig skillnad."



hehehehe

2009-07-30 @ 14:00:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0