Tevetipz: Dollhouse


(Bilden har typ inget att göra med inlägget, det är inte dockhuset i bilden som har skrivit läsarbrevet osv.)


Det är viktigt att se rätt teveserier och rätt tevefilmer och rätt tevedebatter, alltså är det viktigt att vi modegloggare hjälper er omodegloggare att hitta rätt. I tillvaron. Punkt.

Jag vill tipsa om min nya favoritserie Dollhouse. Ett säkert tecken på att en serie är bra är att man ser ett avsnitt och sen säger man att "det här är typ den bästa serien jag sett sedan Oz, har nog aldrig känt riktigt såhär för en teveserie förut" och sen modegloggar man om den.
Dollhouse är också bra pga. följande:

- Eliza Dushku spelar huvudkaraktären Echo. Eliza är världens snyggaste teveskådespelare och hon har tidigare spelat Tru i Tru Calling (poäng till den för ordvitsig titel) och Faith i Buffy the Vampire Slayer. Eliza är queen of the sci fi light och spelar alla sina roller sjukt bra! *celebrity crush*

- Dollhouse handlar om ett gäng tjejer och killar som har fått sina personligheter outwipade av typ framtidens Manpower. Framtidens Manpower hyr sedan ut kidsen för olika uppdrag, men programmerar först om dem så att de ska passa uppgiften. Om en tjej ska vara cool spion så programmerar de henne med minnen och erfarenheter från ett spionliv, tuffa poser, salt attityd och så vidare, för att hon ska utföra uppdraget bra. När hon är klar med det hon ska göra så "töms" hennes minne och hon blir "neutral" igen. Erkänn häftigt!!
Dock! De har inte riktigt tänkt på konsekvenserna! (Här kommer the drama.) En av deras rekryter, Echo, börjar komma ihåg små fragment av de personer hon "spelat" och vad som har hänt under diverse uppdrag. Panic! at the Manpower. Vad ska hända?! Olidlig spänning etc etc! Intriger!

- Sci fi är tufft.

- Dollhousez skapare Joss Whedon har även skapat Buffy the Vampire Slayer. Buffy är en bra och trendig serie, alltid inne. Alla kan hitta stilinspiration från någon karaktär. (Själv väljer jag varulven, eftersom jag tycker att det är trendigt att gå runt och känna sig som en ulv i fårakläder.)
Obs. Joss kanske inte är trendig kille själv, men trots att man är otrendig så kan man faktiskt skapa trendiga grejer. En paradox!!

- Den kanske kommenterar samtiden eller samhällsutvecklingen på ett bra sätt, vad vet jag. Orka dra paralleller bara för att de ber en att göra det liksom.

- Dollhouse är ett gullit namn på en tv-serie.

- Om man som jag hatar konflikter och när saker blir "jobbiga" i serier, filmer, böcker osv. så är det fint att känna att man har en karaktär som man kan lita på, som kommer göra allt bra igen. Eliza Dushku inger alltid en känsla av trygghet, åtminstone när hon spelar tjejer som är on the good side. Man vet att hennes karaktär kommer att klara biffen, man vet att allt blir fint och lyckligt till slut, ungefär som i verkliga livet.




Hon ba "hej, allow me to save yr day" och sen gör hon det! Sweet! Lägg märke till Elle i bakgrunden = visar att hon är fashion.

/Sandra

:(

det är fan inte inne att gå upp så här jävla kuktidigt! /hanna

Ja, det är väl för fan bara å fråga



Bögen Kristoffer har en bra inställning till sakers egentliga komplexitet.

fixa ångesten!

det är sexigt med ångest! en form av ångest som de flesta lider av hela tiden är prestationsångest. om du har en annalkande tenta är denna ångest mer känd som tentaångest.
undvik att plugga:
- facebooka alla dina gamla ragg
- läs bloggar du egentligen inte finner intressanta
- skapa en lunar bara för att se hur det är på lunar såhär 7 år senare
- ring din mamma och fråga om oviktig sak
- sms:a alla du kan komma på
- gå in på quizilla och quiza loss
- städa din garderob
- knarka
- sup
- rök
- dansa
- ligg

detta sysselsätter du dig med ungefär tills det är två dagar kvar tills tentan. då tar du fram boken, häftet och dina anteckningar och inser hur FRUKTANSVÄRT JÄVLA MYCKET det är du ska läsa. då känner du att det inte finns nån chans i världen att lilla du ska klara tentan och sen stirrar du ut ingenting med glasartad blick samtidigt som en sten växer i magen - denna sten är alltså även känd som ångest. lätt som en plätt! mycket nöje.  

KBT

KBT är ju på modet. Ett hett tips om man är "svår": SLUTA VARA SVÅR.
/hanna 

P.S det är skillnad på "svår" och svår.

Bögnatt i paradixet



Viktigt!!

- Skjuta heroin (Sandra) Viktigt för att få fina ögon!
- Panda är fint för inspiration
- Hanna ville vara slampig för att matcha Sandra
- Cajsa ville ha på sig more is more, för att dominera KM
- Sandra tänkte såhär: fyra nyanser aV SVART SKA oj caps, vara inne nu, filippa k
- svartvitt är alltid konst
- gougin är alltid konst
- konst är alltid inne om man ser vad det föreställer
- ben ocgh LÅR är alltid inne ;)

This is how we party!

/Sandra, Cajsa och Hanna

stil på öland - kåsa i hand



- Svepande sjalar som fladdrar dramatiskt när fåken viner över ön.
- Abstrakta mönster på tygkasse (se även matta), obs inte för vanligt folk.
- Posen vid fotografitillfälle, helst tänkande, poetisk
- fyra nyanser av svart
- inte öppna sin atelje för allmänheten, både bildligt och bokstavligt. Kan även ses som en metafor?
- Till det: kökssoffa. Gärna också ciggarett, men den var slut.

/Hanna och Sandra

Gomorron

- Det är inne att åka till Kalmar.
- Det är "inne" att tillbringa sex timmars kvalitetstid med sig själv på buss.
- Det är alltså ute att betala ett par hundralappar mer för att åka snabbt tåg istället. Dem här ekonomiska kriser och allt, gäller att matcha det med att va snål och dum mot sig själv tycker jag.
- Det är inne att va vaken vid den här tiden.
- Det är ute att sova på natta om man ska upp tidigt på morgonen. Man känner sig tuffare om man går upp tidigt utan att sova innan, ba super human! Plus att man känner sig lite snurri i huvet när man går upp sen, typ som att vara full!
- Det är antagligen inne att på bussen hamna bredvid något freak som ska prata med en, brukar ju vara återkommande fashin då om man säger.
- Det är inne att ha bra frukostmat hemma, typ "kaffe".
- Och inget annat????
- Det är kanske inne att göra ett lunchstopp i ringarum? Annars är det inne med mage som skriker av hunger, alltid sexit. *vägen mot size zero*

Cya!

/Sandra

inne/ute i norrliden

inne:
- vara jävligt skabbig och uduschad
- sitta i tomt vardagsrum och vara skabbig och oduschad
- morden i midsomer

ute:
- Lantmäteriet och dess äldre kartarbeten

nedz <3

jag vandrade kalmars gator fram och fick syn på en s k ned (=Non Educated Delinquent).

modegloggs gillar skottland, white trash och alkohol nästan lite för mycket (skoja) så därför tyckte jag att det är på sin plats med en Sno stilen - ned. då den kvinnliga motsvarigheten beskrevs nångång i somras följer här hur man är en manlig ned. den snuddar ibland till stinas favoritstil - casualstilen, men eftersom man kommer från arbetarklassen och spenderar alla sina pengar på ciggs och vin har man inte råd med märkeskläder. som tur är finns ju piratkopiering, gärna fejkburburry eller märket kappa. tänk sneakers och sportswear. kort, tunt, blonderat hår och dålig munhygien är en annan viktig faktor. man hänger gärna runt på järnvägsstationer där man skriker åt förbipasserande. man käkar friterad mat. man är cool, helt enkelt.

man gillar överraskande nog pink floyd, men annars typ dance. på dagarna sysselsätter man sig med mindre brottslighet, man har gärna en kniv i träningsoverallsfickan. om kvällarna blir man packad på superstarkt vin med hög koffeinhalt, buckfast. eftersom att buckfast inte finnns att tillgå i sverige kan man tillverka sitt eget genom att köpa starkvin och blanda ut det med suuuuperstarkt kaffe. gillar även att gå på rave emellanåt, har inget emot en tripp emellanåt. ett värdefullt tips är att lämna kniven hemma om man planerar att gå på neds-rave.

för vidare information se Stil på stan -huligan.

lycka till!


Inne!! *hypar*



- drink every drink that could be tasted
- get wasted




- vifta med pengar


/Sandra

lika som bär


vem är vem av herman düne och santino?
inget vet!

kropp och knopp

jag tycker att det är bra att fler och fler inser hur viktigt det är att man är trendig. som vi redan har skrivit om är det inte bara kläder, utan även beteende, moral, heminredning och könshår som är viktigt. fler och fler skriver in till oss och frågar om saker, t ex om "sex".

en orolig gosse i sina tidiga tonår undrar om han blir gravid om han sväljer sperma.
-ja, säger modegloggs.

"Undrade kille 16" undrar om det är sant att även tjejer har penis fram tills att de får mens och att denna sedan trillar av.
-nja, säger modegloggs. den finns där, men den trillar inte av!

sist men inte minst:
"jag är en siamesisk tvilling med tre huvuden. nu har jag fått ett hår på könet. vems är det?"

den sista frågan är naturligtvis vad vi litteraturvetare kallar för "retorisk", alltså en fråga man inte förväntar sig ett svar på, en fråga som är till för att väcka nya frågor. sug på den!

dröm sött!

/hanna


aus meine traum?

tyska är ett språk som fått oförtjänt dåligt rykte. typ "lebensraum", "die endlösung" och "fritzl" drar kanske språket en liiiiiten smula i smutsen. vi på modegloggs vill slå ett slag för det tyska språkets sex appeal och trendighet! många tror att tyska är ett språk man bara kan använda på tyskalektionerna i åttan eller när man beställer mat på vägkrog vid sidan av random autobahn på väg "ut i europa". HELT FEL!!! tyska kan faktiskt med fördel användas i de flesta situationer, men funkar extra bra i sexuella kontexter. du behöver inte ens kunna säga något av sexuell natur, det räcker med att du klämmer ur dig nåt i stil med "alles klar" så vill alla (med alla menar jag mig själv) ligga med dig! testa gärna om du inte tror mig.
tysken med mest sex appeal just nu:

om vi alla pratar tyska så fort vi får chansen kan vi tvätta bort tråkighetsstämpeln på det tyska språket./h

Sexit



Färgmatcha gärna din hudton med favoritmaten! Bryt av med ett par fina shorts eller byx-kjol. Kanske lite ketchup? *ler* Fint med färg i höstmörkret!

/S

Vad har du för gear å talents? Vill för fan ha det på papperet, sån här äru!



(Något att tänka på: Även om Onyxia VAR en gammal instans när denna "sketch" gjordes så är Onyxia tillbaka i patch 3.2.2 och är alltså sjuuuukt aktuell sörrni.)

World of Warcraft är precis som vanliga livet:

- Tyg är ett material som inte står emot så mycket smällar. Satsar man på att bära mkt tygkläder så bör man kunna hålla "motståndaren" på avstånd. I WoW kan man göra det med spells av varierande slag om man är ex. mage eller shaman, men i verkliga livet får man istället förlita sig på arga blickar, aggressivt smink eller skjutvapen. (Kniv kan man ha i väskan men man ska inte satsa på melee i första hand när man bär tyg.)

- När man köper grejer på auction house, WoWs motsvarighet till Ica Maxi, så ska man jämföra priser så att man inte blir lurad. I det "verkliga livet" (som btw är sjukt otrendigt, hatar det) så bör man också anamma detta om man är ett fattighjon som vill spara pengar. Typ häromveckan, jag var inne på Weekday och ba "fin klänning" och sen jazzade jag vidare till Åhlens och hittade samma klänning där fast till halva priset.

- Det är bra att vara artig och smart. Då blir man populär. Det är även bra att vara duktig på det man gör (exempelvis det man jobbar med) för då uppfattas man som en tillgång i guilden/samhället.

- Om man är töntig & blyg så kan man komma över det. När jag först började spela WoW så var det som att gå i åttan igen, dvs. sa INGENTING på ett halvår pga. rädsla för att verka dum. Sen kom jag på att 99% av alla man möter är freaks/13-åringar, så då vågade jag öppna mun och vara witty. Typ exakt samma grej som i åttan/resten av livet.

/CuT_upN00b_95

vad som är inne och ute i stockholm

INNE:
- svart
- ABBA
- debaser slussen 
- ligga med tjejen i apolivareklamen
- mucka gräl med sverigedemokrater i Haninge

UTE:
- knark
- SWEBUS
- nattbussfreaket
- jobba hela helgen (fast man tjänar feta cash)
/h

Kroppen äter



/S

stil på stan - huligan

Ibland känner man för att slå nån hårt på käften. T ex ett halvstånd eller en oliktänkande. Tyvärr är det olagligt. Det många glömmer bort är att om man ikläder sig rollen som huligan är det helt lagligt! Jo det är sant! 
FYRA ENKLA STEG:

1. Hitta en sån där "sporttidning", tror att de brukar vara rosa? Läs vilka fotbollslag som spelar ikväll, leta speciellt efter ordet derby! Googla sedan lite snabbt, se vilka färger som matchas med vilket lag. OBS matcha lag med din egen hudton! Är du sommar är t ex Djurgården inte att rekomendera. Vår och vinter går bättre ihop med Djurgårdens färger.
2. Leta i din garderob efter plagg med färgen som framhäver dina drag. Måla ögonskugga i samma färg.
3. Leta upp någon som bär färg från det andra laget i derbyt.
4. Spöa skiten ur denne.

Ibland kan det hända att man vill slåss när det inte finns ett derby att tillgå. Du kanske bor i en stad som helt saknar huliganer eller så var det derby förra helgen. Då får man vidga sina vyer lite, think outside the box. Du kan genom facebook lätt skaffa dig fiender. Kika på exempelvis SVT:s Debatt, välj en av åsikterna som framförs, uppdatera din facebookstatus till något provocerande, sedan är det bara att invänta skörden! Välj sedan en färg på måfå som du tycker passar dig, ikläd dig denna, stäm möte med dina nyvunna fiender. Tag med dig dina huligankamrater. Slagsmålet kan börja!

Tre viktiga accessoarer till huliganstilen:
- Halsduk i färg som symboliserar samhörighet med dina huliganvänner.
- Blåtira
- Järnrör

Inredningstipz (textreklam)


Konst. 590 kr från HaPPyStoRe.se.


En tavla i hemmet är aldrig fel såhär på höstkanten. Denna budget-tavla har dem frihetskänslor i varje millimeter av canvasen. För dig som känner att ditt hjärta är som en vind över öppna vatten en fuktig höstkväll.
Lägg märke till den underbara glitterdetaljer, samt båt som symboliserar frihet och "sjömän" hehehe. Även fint poem man kan insupa framför brasan tillsammans med middagsgästerna. Vi är väl alla upptäcksresande i dem vildmarker vi kallar våra liv? *höst-drömmar*
Citat gör att man slipper läsa böcker, man får bara den göttigaste delen, "visdommarna". Man kan även dela med sig av dem i facebook-statusen.

För övrigt uppskattar jag att hösten äntligen är här, nu kan man gömma sig i mysiga tröjor och hattar. Det är vad jag kallar kvinnlig frigörelse ;)

Tjingeling!

/S

Sno stilen: Dunderklumpen

Ibland gör man saker utan att riktigt tänka efter, ex. "ragga" eller "köpa Dunderklumpen på DVD". Gjorde det sistnämnda när jag befann mig på västkusten. Kommer ihåg att jag som barn hatade Dunderklumpen då jag 1. Hatade jämtländska/norrländska 2. Hatade jämtland/norrland 3. Hatade filmer där äckliga vuxna män lekte att de var barn. 4. Hatade töntar.

Dock så är hat en bra drivkraft & inspirationskälla, så here we go: Guide till Dunderklumpen


Dunderklumpen himself



Dunderklumpen är en ensam gammal herre som lider av grav övervikt samt extreeemt mycket "tycka-synd-om-sig-själv", vilket är typ mysigt antar jag. Han "blåser liv" i leksaker (geddit?) och kidnappar dem sedan mot deras vilja, då han känner sig ensam och "aldrig har någon att leka med". Lilldockan (typ en liten tjej) protesterar mest mot bortförandet, men låter sig ändå fångas in i "säcka" med löften om att hon ska få glass. Är väl gulligt va.
För att sno stilen: bär mkt blågrönt, var äcklig. Minst 40 i bmi.


Enöga

Enöga är en typisk vänsterflummare från 70-talet. Han gillar skatter och att cykla. Det senare är helt normalt om man bor i typ fjäll och alltid har ett dussin toppar och dalar att ta sig förbi när man ska från punkt a till punkt b. Mountainbike har alltid vatt hett i dem jämtländska skogarna. Likaså lång halsduk, den kan man ex. pröva att hänga sig i eftersom man bor i fucking jämtland. Alltid bra med funktionell fashin!


En-dum-en

En-dum-en fryser jämt och är därför nästan helt nerstoppad i en blåvitrandig strumpa. Återigen, fashin och funktion! Han pratar sjukt mycket strunt i tredje person och uppfattas säkerligen som lite jobbig av sina störda reskamrater, vilket gör honom till den mest sympatiska karaktären i filmen. Man väntar hela tiden på scenen där man i mörkret får höra "En-dum-en tror att han kan döda er alla i sömnen med den här förskärarn!!!" men det händer ju aldrig.


Avslutar med den här videon där En-dum-en försätter hela det "glada gänget" i knipa pga. sin skönsång.




/Sandra

minitipz

om man har ett kollegieblock som man t ex har skrivit Engelska C på, eftersom att man inte ett ambitiöst ögonblick valde det som individuellt val på gymnasiet, och sedan hoppade av för att man ville ha sovmorgon och ju hade kurser som "kaféliv" och "svartvitt foto" att fylla ut med, kan man klistra över etiketten med ett fint kort, en serie eller en bild på naken karl/kvinna. sen kan man dekorera med glittriga små djur och hjärtan. blir fint!
jag har valt en serie av sara granér.

/hanna


Dags för revival va



Gyaru tutorial

Det här behöver du:

- brunkräm (brun)
- vitt smink
- långt hår och/eller peruk
- ett glatt humör!!!

1. Ta på smink & ev. peruk
2. Klart!

/S

OBS

män tänker med kuken, kvinnor med huvet. säger dom på tv.

kommer änte på nån bra titel

på KM fanns det ingen att gissa myntfacket på. det var typ helt dött och jag var tvungen att bli jävligt full för att klara av. inget fyndigt inlägg alltså, bara bakfylleångest! lol
/hanna


Hur man förströr sig i höst/vinter! Nya kollektionen!

- anordna bjudningar i Handen (en eller två gäster) eller valfri annan cport
- alltså typ träffa folk?
- dricka kaffe ur typ.. kärl? Något där det får plats en halv liter.
- lyssna på gamla favoriter från ens charmiga förflutna, leka femton år gammal, älska livet för att man är tjugotre eller valfri annan ålder som ej suger
- eh typ bli kompis med manic street preachersfans på facebook, chatta hela natta (dvs. retro från tidigare höstar!)
- titta på videos med manic street preachers, "bli sån" Trycka upp tröja med citat från william byrå, borrow (spelling?) Färga håret svart. Leka smart, citera mkt
- skruva tillbaka "delar" som lossnar från datorn. Obs! Bättre att från början tänka på att inte köpa dyr dator från fujitsu semen, mer specifikt, Amilo-serien, den heter typ pro eller något? 4-5 delar lossnar varje dag.
- berätta anekdoter, lyssna till anekdoter
- må illa
- eh typ bli html-kompis med tjejer som pluggar på oxford men inte våga skriva till dem för att de är för smarta
- titta på twilight när man är full, plötsligt förstå hypen, komma ihåg alla ens gamla fantasyböcker och hur de brukade ta på en

Här är en video. Omfamna ~symboliken~



/Sandra

(:

mamman i Sjunge himlen är "wild and crazy": dricker TVÅ cola light!!!!!!!!!!!!!!!

löl

orkade inte med ansträngningen att trycka på "kommentera" på alla de briljanta nya inläggen på modegloggen för att tala om att det är briljanta. men de är briljanta! klubben för inbördes beundran!

P.S en sak som jag och cajsa tycker är tråkigt är att det är "inne" med grungestilen. grunge är bra och kurt cobain är het. men man vill ju inte vara mainstream. inga flanellskjortor förns tidigaste efter jul, för att vara säker på att inte av misstag tas för en sån där modebloggare. har du redan köpt en flanellsjorta? tänk om, tänk rätt!

/try to love one another right now!


Sparat som utkast WDYT?


Starve on



/NETTAN

Uterotningshotad







*notis*

Chakalakan är inte längre inne :(

/Bettan och Nettan

Kanske en festoutfit?



/Sandra

Wrud?


/KARIN

Retro



/Sandra

Modegloggs på stan









/KARIN

Sno stilen - Courtney Love!!




/Sandra

?

om det finns nån modegloggare där ute som tycker om lykke li, kan den förklara för mig vad som är bra med henne? alltså, jag är inte ironisk. ("du kallar det ironiskt, jag kallar det patetiskt") inget häcklande här, bara undrar! /h


Sleeping is the only love

Sömn är bra. När man fått sömn slipper man säckar och typ bildäck under ögonen och man känner sig dessutom piggare. Oftast. Därför bör man alltid satsa på runt åtta timmars sömn per natt.
Men ibland så händer det att man inte kan somna, man tänker för mycket på något eller så råkar man börja gråta så fort man lägger sig ner. Detta leder lätt till panik eftersom man kanske vill vara pigg nästa dag, men det kan även vara så att man får panik på grund av att man inte riktigt känner för att tillbringa de följande åtta timmarna med sig själv i tyst och mörkt sovrum.
Eftersom panik är töntigt att ha så bör man undvika detta. Här är mina bästa tips för att må bättre när man tillfälligtvis blitt en insomniac:

- Tänk positivt. Du kanske hatar ditt liv och dina arbets- eller klasskamrater. Att du missar sömn kan då vara ett effektivt sätt att liksom dämpa dessa känslor. Man orkar helt enkelt inte ta in så mycket intryck som vanligt när man inte har sovit ordentligt. Istället får man förmånen att gå omkring i en mysig, luddig dimma där inget kan nå fram till en. Rätt fint.

- Man kan lyssna på låtar som handlar om sömn eller att sova eller att inte kunna sova, och på det viset göra sömnlösheten till en "hobby" typ, eller ett "intresse". Lättare att trivas med ett "intresse" än ett "problem".

- Man bör inte se den där filmen The Machinist. Ej heller Fight Club.

- Om man har katt så kan man klappa den. Om den börjar spinna så kan man bli glad för dens skull och på så vis leda bort jobbiga tankar/sluta gråta. Obs dock att detta kan göra att man känner sig som en sorglig cat lady och sen får ytterligare sömnsvårigheter pga. detta. Man får tänka efter före.

- När jag gick i gymansiet och sov typ tre timmar per natt så kombinerade jag första tipset med att fastna för tv-serier som gick mitt i natta. Detta fungerade just då jättebra eftersom trean och ztv turades om att köra Oz vid runt tre-tiden på natten. Dessutom: Conan O'Brien på tv4 plus. Till slut oroade jag mig inte för att inte kunna somna, utan för att eventuellt somna innan Oz. Mycket trevligare typ av oro. Alltså, hitta bra tv-program som endast går nattetid, börja älskat.

- Man kan läsa böcker. Obs att det är lätt att glömma vad man läst om man är alltför trött. Man kan med fördel läsa böcker som man redan har läst typ nio-tio gånger och som man nästan kan utantill, då slipper man tänka så mycket och man slipper den där känslan "vad kommer att hända nu?" eftersom man redan vet vad som kommer hända. Inga jobbiga överraskningar.

- Jag har hört att sleeping pills ska vara bra om man har problem över en längre tid, vet ej hur det funkar i praktiken.

- Skriv ett jättelångt Modegloggsinlägg. Gör en lista, eftersom listor är enkla att göra även mitt i natten, man slipper tänka så mycket.

- När man inte har sovit på flera nätter och alltså har mörka ringar runt ögonen så kan man göra lemonad av citronerna så att säga, och måla massa svart färg (kajal typ) kring ögonen för att få det hela att se ut som om det "ska va så". "Sotiga" ögon = sexigt.




("Don't you know you're sleeping much too long" passar kanske inte så bra i detta sammanhang va, men jag rundar ändå av med den här för jag tycker att den är väldigt fin.)

/S

RSS 2.0