.

kaffe är det nya svarta!

hihihihi./h

P.s den här låten är så himla bra! texten säger verkligen något om världen vi lever i. "martin luther king and his friend mahatma gandhi melted down the guns of the world" så himla vackert!!!


Inspirational artist - Gayr Numan



Såhär ser man ut på Popagandah 2009. Stel och kall och lite aspie, med fina high heels och mycket svart.

Är du 15 och vill träffas på mgmt/strand? säg till! :)

/S

that's us

men vilka är vi egentligen som driver den omåttligt populära sajten MODEGLOGGS, undrar du. På allmän begäran kommer här ett så kallat gruppfoto. Det är taget innan vi gick in på BASSEN SLUSSEN. Vi fefererar gärna till oss själva som "en brokig skara".

/h

Hej Modegloggare

Jag upptäckte att vi inte hade något skrivet i vår profil, så jag skrev. Obs har festat med lite whisky så kan ej avgöra hur pass bra eller dåligt jag lyckades representera oss. Läs igenom (se profil till höger) och lägg gärna till/redigera där det behövs, okej? Jag försökte fixa profilbild men den jag valde var för stor, så någon annan får gärna ordna med trendigt fotografi eller liknande där.

Mvh,
Sandra

Vad man pratar om i mitt huvud:

Jag borde ju läsa någonting kreativt eftersom jag är KrEaTiv. Men det är för höga krav på att man ska vara ett socialt DJUR inom den kreativa sfären. Jag är en katastrof som börjar pipa när jag pratar med en tolvårig unge. Som alldeles nyss nere på turken, han ba: "Vill du ha en kasse?" Jag ba i falsett: "ehrm... ree... ja" Fråga: VARFÖR klämmer jag in ett luftigt "ree" mitt i en mening?

(När man inte kan uttrycka något själv är det tufft och häftigt att sno från andra tycker jag.)

Även:
- Popaganda med tillhörande reunion med Vedrana! Inte många som är medvetna om att detta är det nya lilla svarta för tillfället, men det är det
- Klädsel på popaganda är ej så viktigt, viktigt är: vodka veins!
- Måste hitta bra klubbar i helgen, har vissa idéer men förslag mottages tacksamt, vill inte råka ut för trist disco, man måste synas på häftiga ställen om man vill vara inne.

/S

bind mig, mata mig!!1

Lista på vad man pratar om i mitt huvud (saker som alltså är på modet, trendkänslig som jag är):

*Äta maneter - hur gör man?
*När får jag bli full egentligen?!
*"Jag är mittemellan feminist och kvinnohatare"
*Hanna Fahl
*Penisar, när ska de sluta vara på modet?
*Skulle inte tagit bort det kritikerrosade MON-fucking-KI-inlägget
*Lily Allen är fan sweet
*Alltså man kan ju inte ba säga att allt negativ kritik gentemot Israel som stat är antisemitism. "Tänk         på att Västvärlden dödade jättemånga av oss för inte alls länge sedan, alltså har vi rätt att förtrycka palestinier och stoppa pressfriheten och dessutom överreagera på en artikel som AFTONBLADET skrivit, som ju inte en jävel tar på allvar". (Ursäkta långa punkten)
*Hybris- är det värt att skaffa?
/en siamesisk trilling med två huvuden som har fått ett hår på könet och undrar vems det är (hanna)


Vår bästa hästras



Falafeln är snäll och klok och visar upp många vackra färger, bland annat brokiga färger som skäck och den populära prickiga, så kallade tigrerade färgen. Detta visar på influenser som kommer från de spanska hästar som låg i grunden för criollon. De exemplar som finns brukar vara väldigt välskötta av sina ägare som värderar dem högt som sällskaps- eller utställningsdjur.

/Nettan & Bettan

!

jag raderade efterom jag ba inte orka förklara hur det hela var tänkt mer som en drift med mig själv och mitt eget dåliga självförtroende, här kommer en bild för att lätta upp stämningen:

Det nya svarta på (det kulinariska) modet: man-eater

"Jag har provat svenska maneter. Tog en tugga för jag var nyfiken, snälla fråga inte närmare varför. Men smaken är som saltvatten i gelatinform, inget att rekommendera."



Obs. man bör alltså hålla sig till maneter som "växt" i vatten kring främmande länder.

För mer matporr, bildgoogla rhizostoma pulmo.

Näringsinnehåll på manet är okänt, antar att det är som gurka. Få kalorier. Kan ätas med dipp som ett "nyttigare snacks", perfekt för dig som vill fixa höstformen.

/S

PS. Ingen får tro att jag hänger på matforum, råkade bara hamna där pga googlande av rhizostoma pulmo samt äckligt mycket fritid. DS.

Hur man beter sig när man får vara med i televisionen:



Attityd är också mode.
Detta är ett klipp från en gammal Phil Donahue-show runt cirka -95 tror jag. Ämnet var mosh pits. Mosh pits är inte okej att delta i, men däremot är det tufft att vara bandmedlem i Marilyn Manson. Twiggy Ramirez är som vi alla vet den snyggaste i bandet & den som är mest classy. Bästa delen: runt 03.00 när ett random i publiken frågar en fråga och Twiggy bryter av med sin bandspelare. En lite rolig variant på "dumma frågor får dumma svar".

Även: peruken, fina glasögonen och söta klänningen. Tänker mig att man kan hitta liknande på typ Beyond Retro eller annan hipp affär.



Ännu ett bra exempel! Dessutom kan det vara kul att fundera över vem i detta klipp som är det största sociala freaket i sammanhanget: någon utav fattiglapparna som sitter och "intervjuar" eller han den musikern? En s.k. tankenöt!

/Sandra

feminism är trendigt....

sådana här åsikter är det INTE:

"Jag är uppvuxen på 60-70 talet och har aldrig mött några som helst fördomar mot mitt kön. I min yrkesroll har jag alltid blivit bemött som den yrkesperson jag är, i mina förhållanden har jag alltid blivit bemött som en jämlik och jag och min man delar på allt. Alltså tycker jag att nutidens män har en bra kvinnosyn i de allra flesta fall, i alla fall svenska män. Sådana som slår kvinnor har alltid funnits och kommer kanske alltid att finnas och såna ska naturligtvis bekämpas.
Däremot stör det mig lite med sånt som "Kvinnor kan" och kvinnopartier överhuvud taget.
Alla dessa "kvinnogrejor" tycker jag mer understryker att:
"ja vi är ju lite mindervärdiga er män, men nu ska vi visa att vi faktiskt också kan...". I min värld har det aldrig varit något tvivel att vi kan, så jag fattar inte riktigt"

"Kanske har jag varit lyckligt lottad att växa upp bland människor som inte dissar ett visst kön. Jag har varit gift två gånger och båda gångerna med män som har en sund kvinnosyn, män som gör precis lika mycket eller ibland mer i hemmet än jag, män som aldrig har sett mig som en hushållsslav utan som en människa (och visst... kvinna i ljuva stunder=)) Om jag har tagit ett visst ansvar för hushållet så är det något som jag har valt själv, jag kunde lika gärna legat på soffan och ätit praliner, maten hade kommit på bordet ändå. Så du måste ändå medge att det finns många fina män eller? Med helt rätt kvinnosyn"

*skär mig i handlederna och förblöder eftersom jag inte pallar med denna människa*
/h

Stil på staun: Indian

den trendriktiga har kanske noterat prettotrenden att vara lite etno. t ex lite indian. OBS att det inte är den stilen vi menar, vi snackar indian fullt ut här va.
Indian: så här gör man (läses så att det rimmar)
* ponchoklädd bandspelare som spelar indianmusik
* panflöjt som man ej kan spela på men mimspelar på till indianmusiken
* fjädrar på rygg, huvud, könsorgan m.m
* Indiandansa medan du mimspelar på din panflöjt. Vaggande med överkroppen m.m.
(stå på gatorna och utför ovanstående!)
* päls och läder - fejk går bra om man inte gillar att bära lik
* håret skall vara långt, flätat och ha pärlor i sig - peruk kan vara ett alternativ
* någon slags förkläde av skinn (se bild)
* Be folk kalla dig för ditt indiannamn, t ex Dansa med Vargar. observera att "Jag blir hellre jagad av vargar" INTE är ett indiannamn utan låt av Orup, sveriges mest folkkära artist
* Vapen, t ex pilbåge eller att ha Andarna på din sida.
* Hitta sin inre andliga vägledare. hint: antagligen ett djur. (Finns facebook-quiz om du inte pallar göra andlig resa)
* Sluta kommunicera med sms, börja använda röksignaler
* Mockasiner

Indianstilen användes med fördel på KM, Malmöfestivalen eller vilken festival som helst där man sover i tält. Bra när man jagar på prärien eller whatever. Fördelar är att det är naturnära, (det är ju på modet) man kan leva mer ekolgiskt, bra och stämningsfull musik som man kan sälja på gatorna, kreativt eftersom man får dansa.

Filmtips: Pocahontas
Boktips: Den sista mohikanen


DU KAN OCKSÅ VARA POCAHONTAS!

/Liselotte (välkommen!!!!!!) och Hanna

Gladare höst




Om man mot förmodan känner något ludet växa på tungan så fort man hör ordet flanell, misströsta inte! Vi behöver inte alla vara Courtney i höst. Ja, hon bar flanell, läs en bok fattiglapp.

 Hoppa fram två minuter om du inte vill se försnacket angående Turkiets bidrag, jag klandrar ingen. Omfamna denna färgstämda youtubevideo och låt den inspirera din höstgarderob!

Själv tänker jag se ut som Kapten Haddock!

/Karin

Klad höst

Det råder ingen tvekan om att det är nu i höst du ska förnya dig själv! Jag läste det i både Glamour, Vecko-Revyn och Damernas i veckan så det är inte bara något jag hittar på. Jo, faktiskt hittar jag på för jag har bara 10 spänn på kontot så här innan löning. Det finns inte en snöbolls chans i helvetet att jag skulle ha råd med damtidningar!

Jag märker en konservativ trend bland unga flickor idag. När man påtalar för dem att det är höst ("VA?! 4 månader till julafton, du måste skämta!) så reagerar de alla med att svepa in sig i tunga filtar och dricka varma vätskor ur stora kärl. Missförstå mig inte, jag älskar att drapera mig i mörka tyger och leka att jag är Twiggy Ramirez medan jag dricker whiskey och tar amfetamin, det är inte DET. Men vad är det med hösten som gör oss till sådana lamm? Till sådana korkade lamm....och vilket masochistiskt lejon... okej jag lägger av.

Jag är inte bättre. Kom på mig själv med att tänka att jag ville ha flanellskjortor och mycket rutigt i höst. Hahahaha, vilket trick! Men så får det bli, jag lyder gärna mig själv när jag får sådana infall eftersom det alltid leder till något skojigt i slutändan.

Må gott i höstsolen era tokstolliga manshatare!

/Karin

Request

Tycker att vi alla ska hjälpas åt nu för att få den här looken populär igen:



/S

Fukt boosta ditt ansikte!!! Stråla med super scrubben!!

Problemet med traditionella glossy magz är att alla skriver om samma saker hela tiden, exempelvis hur man på bästa sätt "boostar" hyn eller uppnår maximal lyster osv. Men vad gör man om man bara vill se normal ut? Här är mina bästa skönhetsknep:

- Numro ett, viktigast. Man bör inse att "ungdom" inte är så kul som alla vill få det att verka. Faktum är att man helt saknar utseende innan typ fyrtioårsåldern, då man får rynkor & drag etc i fejan. Innan dess är det ju bara ögon, näsa, mun och så oändliga vidder av blekfet tråkig hy som ba breder ut sig över ansiktet. Om någon misstror detta, försök att typ teckna en person under fyrtio, DET FINNS INGET DÄR.
För att påskynda åldrandet: sol & cigg. Tvätta ansiktet med tvål & gnugga med torr "hård" handduk. Detta ger även peelingeffekt (MAXIMAL LYSTER) plus att det gör lite ont, vilket är bra om man hatar sig själv. Lättare att bortförklara röd hud pga. för brutal peeling än att bortförklara skärsår på armarna.

- Om du lider av BDD, tillfälligt eller kroniskt,  titta aldrig på foton som andra har tagit av dig, titta istället lite bredvid bilden och mumla något om att "den bilden blev ju fin". Ha ej facebook. Om du måste ha facebook, untagga dumma bilder på dig själv (bästa hobbyn!) Obs detta gör varken till eller från gällande ditt utseende, däremot hur du uppfattar ditt utseende!

- Ha ej spegel som förstorar!! (Viktigt!)

- Chips & dips skadar inte hyn. Gör varken till eller från. Är bra för kroppen i övrigt. Smör smörjer ådrorna.

-.HCHF-dieten (High Carb High Fat) är överlag bra. Man får fin kropp och fyller ut sina plagg.

- Svart läppstift är jättesnyggt och får en att se obehaglig ut, bra bland annat vid utgång om man ej vill ligga. Alla ba *backar* Obs funkar nog inte om man festar med gothare.

- Om man är blek kan man färga håret svart för då blir det fina kontraster. Extra bra knep om man är ung. Eftersom man saknar utseende så får man liksom ta till de knep man kan för att inte bli osynlig i den ansiktslösa massan.

- Papperspåse över huvudet.

/Sandra

Sicket dumt lamm! Sicket sjukt bdsm-lejon!

Inne i höst: Buffy the vampire slayer, muskler, flanell (enligt pålitlig källa), va snygg.

Ute: Vampyrer, böcker som fashinstatement, osv.



Till vänster: kille som är ute
Till höger: tjej som är inne (Karin)

/Sandra

Så här ska du inte se ut i höst



/Karin

Man blir könlös

Visste ni förresten att svart är en könlös färg? Ännu en anledning att bygga upp garderoben kring mörker!

Outfit



/Sandra

Hay gurl hay



Glittret representerar *classy*

Exempel.

För att följa upp DIY-inlägget har jag här ett bra tips på fint tryck till t-shirt.



(Design: microworlds)

Förmedlar Kurtis budskap på ett bra och fashionabelt sätt. Slår den gamla hiten, Unknown Pleasures-skorna.

/S

<3 edward gorey


om man känner sig deppig/har bakfylleångest/har slut på ciggs så kan man googla edward gorey så kommer man på andra tankar. edward gorey är ALLTID på modet!

/Hanna

P.S var är min fjärrkontroll!?

Bruce calls from Mulholland



Minitipz: Do it yourself

Man kan styla sina grejer så att de visar vem man är. Ni vet, man kan exempelvis köpa tröjor på tweefestivaler för att med hjälp av dessa visa att man gillar tuffa indieband som ingen annan hört talas om. Då framstår man som 1. "svår" och 2. intresserad av musik. Även om man egentligen är superlätt på foten och enbart intresserad av att en dag kunna hitta ett obskyrt isländskt band innan Andres Lokko gör det för att sedan kunna använda denna triumf som ett sätt att få ligga med 17-åriga popflickor som lyssnar på Belle & Sebastian.

Om man är fattiglapp och inte har råd att resa på tweefestivaler eller om man är för upptagen med att typ titta på kattungar eller gråta till ljudet av dagg som faller över nyutslagna vårblommor, då kan man istället trycka sin egna tweetröja med valfritt svårt motiv på. Då framstår man även som kreativ. Man kan köpa speciellt tryckpapper från pappershandlarn om man vill göra det lätt för sig och bara skriva ut sitt motiv på skrivaren och sen stryka påt, men man kan också vara lite bättre och göra linoleumtryck. (För mer ingående guide, googla.)

Men man kan även piffa till andra accessoarer. På tåget hem från Västkuken så underhöll jag och Karin oss med att DIY:a varandras kaffemuggar. Det var roligt & gick snabbt. Såhär blev det:



Den här ritade jag åt Karin. Jag tänkte först att det skulle bli Henrik Berggren men sen misslyckades jag med håret så det blev Edward Cullen (från det där Twilight) istället. Han är blek och vampyr, tyckte jag var goth och bra.



Karin gjorde en Nightwish-mugg åt mig som blev jättefin och verkligen visar vem jag "är" tycker jag. Det syns inte så bra på bilden men det är ett hjärta över det första i:et i Nightwish. Fin detalj!

Detta kan man göra med allt i hemmet.
Obs dock, man bör inte gå för långt. Exempel:
- Ett alltför twee-igt hem med för mycket gulliga katter och rosetter i håret och Talulah och nifi kan leda till att man upptäcker att man kräks på sig själv mer än vad som anses brukligt.
- Om man gillar Patrick Bateman så får man eventuellt ha Ray Bans (man kan dock misstas för "random äckel från Mari Lavå" då, så man kanske bör vänta tills pöbeln slutat tycka att dessa glajjor är heta). Men man bör ej ha tidningar utspridda över golvet. (Gått för långt, antyder fel saker.)
- Man ska inte tatuera ett Horde-märke på axeln oavsett hur mycket man gillar World of Warcraft.
 
Det gäller att använda sitt sunda fönuft.

Lycka till!

/S

Tips och trix från vildmarken!!

Hej allah-i-hopa!

Har precis kommit hem från det där västkusten och det kommer väl bilder osv. så småningom men först kommer en lista på vad som var hett i västkusten:

- Brännmaneter!! :(((((

- Det är viktigt med regler i alfapet. "Reservpöbel" är inte ett ord, inte heller "leet" eller "LAN" (förkortning). "Tauren" är tveksamt då det är ett ord men ej ett ord som finns i SAOL. (Dock finns det i WoW-Wikipedia så vad fan liksom. Det är även i oböjd form samt ETT RIKTIGT ORD, så det bör ju gälla?) Att ha töntiga regler är på topp på modet på västkusten. Åk ej dit.

- Att titta jättemycket när någon har svart läppstift eller ögonskugga i olika färger. Man ska se upprörd/förskrämd ut när man stirrar och gärna viska hetsigt med väninnor, det är tydligen mkt "Vogue" just nu.

- När man uppträder på Strandkanten (det lokala innestället) så ska man köra roliga skämt om "det här Intranätet", samt fina låtar om hur romantiskt det är med prostitution. Ex. Flickan i Havanna. Det är inte äckligt, det är "charmigt" och "en del av vårt kulturarv". Man ska ha artistnamn som "Kålle" eller "Skruven" eller annat fyndigt.

 - Att hata allt mänskligt liv.

/S

minitipz

apropå dethär med att jag skrev om en stulen tröja i förra trendspan-inlägget, ville jag bara påpeka hur bra, smart och ekonomiskt det är att stjäla kläder! jag vågar mig inte på att stjäla från butiker men tycker att det ur moralisk synpunkt kan vara okej att stjäla om det är en prettobutik med snyggful prettokille/modelltjej som jobbar och musiken i bakgrunden får en att vilja kräkas.

vidare kan man med fördel stjäla från expartners ur kategorin svin, ragg ur kategorin halvstånd* eller högstadiekamrater ur kategorin ångestframkallande. att komma åt att stjäla hos sin high school nemesis kan vara krångligt, man får kanske bjuda in sig på fest eller så. kan vara skönt ur terapisyfte men de kidzen brukar ju ha hemsk klädsmak.

när det gäller expartners kan man göra nån form av avledande manöver så att personen avlägsnar sig från rummet med garderoben, sedan är det bara att plocka på sig! om man har högre moral än mig kan det kanske kännas jobbigt att göra det här oavsett hur mycket man ogillar personen i fråga, men jag lovar att det blir lättare efter några försök. se till att du har en rätt stor väska med dig, annars kan det bli svårt att göra det snyggt. viktigt är också att se till att du sedan bär tröjan endast när du är säker på att inte träffa på personen du stulit av, och även censurerar facebook-bilder. keep up the good work!

*halvstånd. obs: halvstånd behöver inte alltid innebära halvstånd i ordets bokstavliga bemärkelse utan det kan även vara figurativa halvstånd vi snackar här
/h

RSS 2.0