dagens citat

"när en kvinna ler, ska hennes klänning le med henne"

-Femina

imorgon: stilspaning Kåren

/hanna

onsdagsoutfit



Blus från Monki 399 kr, kjol second hand 100 kr, hårband 69 kr från Glitter, make up från Make Up Store, skor Balenciaga pris på begäran.

Jag tänkte typ femtital, niotillfem. En eklektisk mix av högt och lågt, utan att det blir för abstrakt för verklighetens folk.

Måste förresten tipsa om Björn Axéns Megafix Hairspray, håller frisyrn på plats hela dagen lång!

/Sandra

Dagens tips!

VIBB Kalmar kollar ibland upp gatumodet genom att göra s.k. "streetstyle"-reportage. Enligt kidsen själva så letar de efter snygga stilar där bäraren "tänkt till lite extra" eller "velat uttrycka något" med sin stil. Skitbra tycker modegloggs!
Stiltips jag har lärt mig av VIBB Kalmar:

- Man kan ha jeans nerstoppade i stövlarna
- Man kan ha linne på sommaren
- Man kan ha en halsduk, kanske i färg
- Man kan ha solglasögon och skinnjacka för en rockig och "alternativ" look
- Man kan ha kläder köpta i Stockholm och berätta att man köpt sina kläder i Stockholm, för det är mer fashion att köpa kläder i Stockholm än att köpa kläder i Kalmar och det är viktigt att visa att man är fashion
- Man kan ha en liten mössa eller basker på huvudet när det börjar bli höst
- Man skapar en egen stil genom att tänka till lite extra, men det behöver inte vara så svårt som man kanske tror. Egentligen är det bara att tänka "något på fötterna, något på benen, något på överkroppen, kanske en mössa" så har man fixat!

I övrigt så kommer jag ihåg något som var väldigt inne i Kalmar när jag bodde där: Märkeshets! Om man vill märkeshetsa på rätt sätt så ska man 1. se till att alla ens kläder kommer från Kompaniet, 2. Gå ut på popklubb och snacka med främlingar om vad man har på sig, och säga saker som "Vet du vad min skjorta kostade? 1000 kronor, Filippa K. Vet du vart jag köpt mina jeans? Acne, 1200 kronor. Oj, jag måste nog till garderoben och hämta min vinterrock nu, Tiger of Sweden, 4500 kronor".

Till det: vatten

/S

mon-fucking-ki

idag var på stan för att hitta en "baskofta". bestämde mig för att gå till monki eftersom folk faktiskt hittar kläder där? såhär kände jag när jag kom in:
-åh gud ta mig härifrån
-hon kassörskan har typ blivit anställd för att hon rakat lite av håret på ett "hippt" sätt
-om jag nånsin tänker att jag måste köpa en "baskofta" igen ska jag lobotomera mig själv.

dagens tips från radio: om man är över 30 bör man inte vara överst när man har sex för då "faller ansiktet framåt". tänk på det!

puss/h

Detta pratas det om på palace i norrköping

- Farao får fitta
- Arbetetsmuseum
- Det sjukt höga inträdet
- Att det är träligt att behöva lämna gubbkepsen hemma
- Den perfekta mixen av dansant schlagerrock och boogie-woogie rytmer
- Fan, vi skulle gått tills Hugos istället...
- När får man ligga då!???
- Bartendern har rabies?
- Känner mig konstig. Jag mår illa typ.
- Fan, jag känner mig osocial ikväll, ska du ha tequila x4?
- Bartendern har minst tre tribaler (bara på ryggen)
- Jag är 100% på Palace, hur är din statistik sen nov-08?
- Vill du gå hem till mig och dricka te? (kl 02.14)
- Min garderobsbricka är borta, kan jag låna din?
- Åh, den här versionen av Boten Anna är sååå 2008, jävla skitställe.
- Jag måste spy, vi ses vid baren om åtta minuter
- IFK Norrköpings fiaskosäsong, men nästa år vinner vi superettan (igen)
- När har vi fotbollsträning med Kimstad IF imorgon, kl 9??
- Jag vill ligga. Han där borta ser desperat ut?
Puss och kram! Flipp och Hanna



/Flipp och Hanna




Black metal is the new black

Ni vet det där bandet Mayhem vars alla medlemmar har tagit livet av sig eller mördat/käkat upp varandra? Eller ja, ungefär. Ni vet dom? De spelar i Östersund i november, i lilla G:a Tingshuset, där det får plats max 200 pers. Erkänn coolt!
Jag har aldrig lyssnat på detta band och säkert inte ni heller men nu är det dags tycker jag.

Här är en låt:



Alla ni ösare som läser här (en-två tror jag) och som råkar befinna er i staden som Gud glömde runt den 28 november bör gå och se det här. Lär ju inte hända mycket annat där i övrigt liksom.

Lite kul för övrigt att black metal är den musikgenre som känns minst pinsam. Jämför ex. "Jag gillar black metal" med "Jag gillar twee", milsvid skillnad mellan hur mycket man skäms när man påstår det ena eller det andra!


Jericho made me do it



Fängelseserien Oz är inne att titta på pga. följande:

- Hög body count i varje avsnitt, och det är inte bara random karaktärer som "plockas bort" utan rätt många stora viktiga sådana. Alltså bryr man sig om att följa serien, för när man väl fått en favorit så måste man se hur länge den klarar sig. Det är viktigt att ha en serie man inte tröttnar på i höstmörkret, för det ger en känslan av ha något konstant och meningsfullt i livet = mindre risk för depression och sånt fjantigt.

- Det här har modegloggs redan haft på tapeten, men det är otroligt mycket brutalitet i Oz. Detta gör att man uppskattar det fantastiska liv man ändå lever, litegrann friheten av att inte sitta i ett fängelse, men mest känslan av att inte bli mördad med ett staple gun å de.

- Alla i Oz har tuffa outfits man kan inspireras av. Den bästa stilikonen är Adebisi, som oftast kör kombinationen byxor, ingen tröja, liten mössa som sitter på sidan av huvudet utan att någonsin trilla av. Dress to impress är nyckelorden när man vill sno Oz-stilen.

- Man kan även få inspiration till ev. framtida tatueringar. Varför man nu skulle vilja ha sånt. Men okej. Ska man ha tatueringar så tycker jag inte att man ska försöka så mkt, orka ta fram ett snyggt och creddit motiv liksom? Istället bör man köra jävligt hårt på stora blaffiga tatueringar som kanske inte är så snygga men som gärna får symbolisera något viktigt. *LA ink*
Min favorit är Chris Kellers stora Jebus-tatt som han har på ena armen. (Se bild ovan.) Tatueringen skaffade han en natt när han hög på extazy låg med sin flickvän och kände sig som en gud, och ville att hela världen skulle få veta att han var just en gud. Se där en riktig berättelse som berör och rör!

- Utöver allt brutalt och blodigt i serien så finns det mycket fint också, såsom golden retrievers, syskonkärlek och skojiga skämt. Ett exempel på det senare är när kannibalen Groves försöker bonda lite med muslimerna och berättar att han kan relatera till deras hälsningsfras "A salami I like 'em".

- I Oz finns det en berättare som då och då under varje avsnitt snackar om djupa, filosofiska grejer, allt på nivån "Har du tänkt på det här någon gång: Vem är du? Seriöst asså det finns inget bra svar!"
Man känner sig smart i jämförelse, man får bättre självförtroende, självförtroende är coolt, ja ni vet ju själva.

Azo om ni inte har sett serien så kanske inte det här var så kul att läsa men det är ert problem och inte mitt!


/Sandra


Ps. Har tappat bort min season ett så om någon har ett x till över på lager så äre bara att säga till. Ds.

hözt å de då va

hur mycket man än försöker gömma sig under sommarn är det lätt att några strålar letar sig ner till huden. alla kan ju inte glittra när detta händer, vanligt folk blir tyvärr röda/bruna och kan se "hälsosamma" ut.

vill härmed meddela att min hy äntligen har återfått sin normala, bleka lyster. ska bara jobba upp en ordentlig blekfetma också så är höst-09-kroppen fixad.

såhär gör du om du trots allt råkat bli brun:
skrubba
pudra med vitt puder
drick cola
skyl dig bättre nästa sommar för guds skull

puss i pussy/h


Lite repeat


Sno stilen: Åsa Sandell (vänster)

Åsa är tuff för att hon har haft Laila Ali som motståndare, men mest tufft är det att hon började boxas först vid 28 vårar. Innan det var hon kulturskribent eller något annat pinsamt. Alltid grymt med folk som ger en hopp om livet, som bevisar att det ligger lite sanning i den där dängan om att det "aldrig är för sent" osv.
Dessutom så har hon boxats i viktklassen supermellanvikt. Ni hör ju! Inte ba vanlig mellanvikt, super!

Man snor väl stilen genom att göra lite armhävningar, vad vet jag.

/S

Sno stilen



Ord överflödiga.

kul

det är roligt att påstå att det är "lite hugget som stucket" när det egentligen inte alls är det. alla måste prova!

natti/h


om glasögon


mest för att jag blev sur på optikern idag som försökte lura på mig märkesbågar och "specialglas" för ungefär 100 000 000 000 riksdaler. OBS överdriver inte./h

Positivt tänkande va



Det är töntigt att ha ett kasst liv, alltså bör man se till att inte ha det. Mina största idoler Oprah och Paul Coelwhore säger båda att man kan tänka sig till ett bättre liv. Man ba "såhär vill jag ha det", varpå universum fixar så att det blir så. Så himla sweet va. Typ som "Har du ångest? Sluta ha ångest!" fast man behöver inte anstränga sig lika mycket eftersom "större krafter" fixart.

Situationer när man kan använda sig av det här:

- om man blir mobbad på högstadiet och inte vill bli det längre
- om man är svältande gatubarn och inte vill vara det längre
- om man lider av schizofreni och inte vill göra det längre

Skitbra! Kom gärna med egna förslag, eller berätta om hur era liv har förbättrats pga. tankekraft eller vilka andra trollkonster som helst, vem bryr sig.

oldie but goldie



Hon ser ungefär ut som vanligt, hälsosam men på den lite knubbigare sidan! Har hon ökat, vad tycker ni?

ETA: BE NICE GUYS

/karin

dagens citat

Den kalmaritiska tidningen Barometern innehåller såklart alltmöjligt bra och matnyttigt. Det bästa är "Dagens citat" som alltid får avsluta tidningen. Idag stod det "Den unge kan reglerna, men den gamle kan undantagen". Tänkvärt! Jag tänkte i sann barometern-anda därför nu skriva ner dagens modegloggscitat, som kommer från min idag inhandlade torrschampoflaska: "girl you are ready to go without having to blow". denna trevliga uppmaning väcker eftertanke och funderingar kring livets mening. man tänker också att om anna anka använde torrschampo skulle hon eventuellt slippa känna sig tvungen att suga av paulie anka varje morgon?

avslutar med dagens tips (om ångest)


puss/h

Ute: fötter



newsflash

två saker om facebookgrupper:

1. "Jag är rädd för tjejen i Apolivareklamen". SLUTA! hon är inte läskig!? Var istället rädd för tjejen i Activiareklamen! ("Du! Tack för tipset med Actiiiiiiiivia. Det hjälpte verkligen".) angående att de bästa idéerna är de som inte genomförs; vi hade nån idé om att starta en grupp som heter "Jag har legat med tjejen i Apolivareklamen". Sjukt bra idé i teorin, i praktiken kan det bli problematiskt eftersom somliga modegloggare är vänner med sånna där "modebloggare" som faktiskt har legat med tjejen i Apolivareklamen.

2. "We will not pay to use facebook. We are gone if this happens". OBS facebook bryr sig inte om ni försvinner!!! 

Satsa istället på moderiktiga facebookgrupper som Särskriv mera eller The Puffy Shirt Appreciation Society. 

puss och kram!/h


Inspirational artist



”På mötet i Tyskland träffade vi deras regering. Å så lyssna vi på ett föredrag som höll på en hel dag. Fast jag satt och lyssna på mp3 å messa me en kompis, orka stänga av mobilen bara för att dom säger att man ska de, typ.”

WRUD?

Jag läste någon spexig text häromveckan som handlade om att "de bästa idéerna är de idéer som inte genomförs" eller något sådant. Man ba "okej lazy hobo."
Nä skoja, ibland stämmer det faktiskt.

Exempel på sånt som bör stanna i huvet och inte göras irl:

- Följa modet. En gång köpte jag ett blommigt plagg bara för att det var sommar och jag såg andra som prydde sina torsos osv med sådant. Sen kände jag mig twee och satt i ett rum och skar mig i armen* resten av månaden.
Istället för att i praktiken följa modet så kan man göra det "på lek". Man kanske strosar runt som ett low life på Åhléns och har lite tråkigt, men så ser man en skylt som säger "GLANSIGA tights och SKIRA skjortor - på HÖSTPROMENAD i STADEN". Då kan man röra lite vid passande tyger och låtsas vara Sofis Mode eller vad hon heter och ba "den här skulle vara fin till dem Acne ankel boots *ler* Hoppas ni har det bra därhemma allihopa!" Dödskul i minst en kvart.

- Fanzine. Alltså många fanzine är ju säkert bra och så men jag tänker mig att de bästa är de som stannar på idénivå, exempelvis Hata Livet (som senare bytte namn till iSuck). Om man vet att man är bäst och att ens fanzine kommer vara bäst så finns det ingen anledning att genomföra det hela i praktiken, känns lite overkill.

- Åka taxi till byn man bor i efter utekväll. Känns som en superbra idé tills man dagen efter upptäcker att man 1. genomförde den i praktiken och 2. inte hade kalkylerat utgifterna för genomförandet sådär jättenoga. (500 kronor.) Sen gör man en efteranalys för att förhindra att man gör om samma misstag vid nästa utekväll, men hur ofta hjälper det? Tur att man är rik va. Ledsen smiley.

- Äta kött. Egentligen inte så kul ens som idé, man känner sig mest sjuk i huvet. Tänker mig att det är som när Jeffrey Dahmer fantiserade om att döda folk när han var kid, han måste ju ha känt ångest över att det "skulle kunna hända på riktigt" flera gånger. Oprah säger att om man tänker på något så "blir det så" alltså bör man inte tänka såhär öht.

- Det här är bra tips till alla er som pluggar:
När man skriver B-uppsats och ens handledare är dumihuve så kan man känna för att bara skratta åt allt han säger, men det är inte bra att verkligen stå där och bara skratta åt allt han säger. Man får inte VG :( Tur då att man får alla rätt på alla tentor och ändå får VG i kursen va!
Man kan även känna såhär inför hemtentor: "Vad roligt det vore om jag inte bifogade tentan i mailet, utan istället ba råkade bifoga den här gifen med en katt och en hula hoop". Men jag tror att det är en rätt kass grej att genomföra irl. (Har inte prövat dock, kanske är superskoj.)

Erkänn det är sweet att posta grejer utan signatur förresten. Anonym avsändare är det nya svarta.

*Obs det är inte twee att skära sig i armen, däremot kan twee ibland göra att man vill skära sig i armen. Twee vale. Höhö. Nä, det är säkert gulligt eller så. Men orka bry sig bara för att de säger att man ska göra det, typ.


Saxat från facebookgruppen "Särskriv mera"

Hög lund efter lyste tidigare regler för sär skrivning. Jag tror inte det be hövs. Sär skrivning är ett natur fenomen, så fort ett barn lär sig skriva, lär han sig auto matiskt även sär skrivning. Det är snarare regel verket som upp häver kreativiteten. Några tum regler kan ju ändå vara på plats.

1/ Sär skriv så mycket som möjligt, när var och hur som helst.
2/ Är du o säker om ett ord är samman satt, sär skriv hellre.
3/ Står du in för ett väg val, välj det som låter be gripligast.

Här ett ex empel:

Bra alternativ: Kebab bar
Sämre alternatliv: Keb abba r
Skit dåligt alternativ: Kebabbar

lika som bär


vem är vem av beatrice ask och joseph goebbels? ingen vet!


äntligen!

har du som jag velat sätta på dig ett par "lösa" byxor men varit rädd för att tas som en sån där lesbian? nu är det på modet med THE BOYFRIEND LOOK! nu kan du ha på dig ett par byxor som sitter lite slappt, om nån ifrågasätter din sexualitet kan du bara säga "nej alltså det är the boyfriend look, jag är hetro och har ett förhållande med en man som har en penis, oroa dig inte. har du inte läst veckorevyn?"

så himla bra!!!!

/h


Saxat direkt från H&Ms nyhetsmail

Sagovärld
Nu är det fritt fram att släppa loss fantasin och göra barnen sällskap in i sagans värld. Se höstens fina barnkläder i en unik miljö.

RSS 2.0