under my umbrella

Accessoarer är A och O för en outfit!

Bra accessoarer är sådana som både kan användas för att framhäva och dölja sig själv, beroende på situation. En snygg flaska vin, till exempel, är både bra att ha om man behöver ta till flaskan i jobbiga sociala situationer, man ser mer intressant ut OCH man kan sätta upp flaskan framför ansiktet som en sköld ifall nån kommer för nära. Samma sak med ziggs, man ser ointresserad och dekadent ut om man röker, samtidigt som man kan gömma sig i ett rökmoln vid händelsen av annalkande högstadiekompis. Solglasögon är också praktiskt för detta ändamål, men dessa tre prylar har alla sina brister. Man riskerar att bli igenkänd genom rökmoln och genom vinflaskor, inte ens solglasögon går man säker bakom i dessa tider.

Därför vill jag tipsa om en kanske bortglömd accessoar  - paraplyet! Inte nog med att det är jävligt praktiskt när det regnar för att rädda lagren av svart eyeliner och vitt puder, paraflaxet kan även med fördel användas när det är solsken för att undvika att de farliga solstrålarna förstör ens whitetrashiga blekfethet.

Nu till det bästa av allt; skulle högstadiekompis/ex/ragg/annan person som man inte vill träffa närma sig, fäller man bara fram paraplyet framför ansiktet. En enkel åtgärd med ack så effektiv! Inte nog med att man kan undvika människor som ännu ej fått syn på en, det funkar även som en sorts shield charm a la Harry Potter, ingen kan eller vågar närma sig ett nedfällt paraply, även om personen i fråga vet vem som döljer sig bakom. Vill man gå ett steg till kan man se till så att man har en vass spets så att man kan sticka till om någon ändå försöker.
 
såhär gör man:
bild 1: gatan är folktom, jag står lugnt och avslappnat i ett gathörn som man ofta gör

bild 2: åh nej, avlägsen centerpartist-släkting jag INTE orkar prata med!

bättre ett paraply i handen än tio i skogen, som jag alltid har sagt!
/hanna


Kommentarer
Postat av: Kamrat Stinkalonkan

oh, loves it :)



"jag står lugnt och avslappnat i ett gathörn som man ofta gör"



awesome , hihi

2009-07-20 @ 18:48:17
Postat av: Sandra

Så bra tips! Man kan ju även köra ett ljudlöst Skriet under ett framfällt paraply, om ångesten skulle tränga sig på!

2009-07-20 @ 19:54:20
Postat av: h

ja det är skitbra, man kan kombinera flera tips och trix med varandra beroende på situation. det känns bra att man börjar lära sig hur man ska agera för att undvika konfrontation med verkligheten tycker jag

2009-07-22 @ 00:26:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0