Jericho made me do it



Fängelseserien Oz är inne att titta på pga. följande:

- Hög body count i varje avsnitt, och det är inte bara random karaktärer som "plockas bort" utan rätt många stora viktiga sådana. Alltså bryr man sig om att följa serien, för när man väl fått en favorit så måste man se hur länge den klarar sig. Det är viktigt att ha en serie man inte tröttnar på i höstmörkret, för det ger en känslan av ha något konstant och meningsfullt i livet = mindre risk för depression och sånt fjantigt.

- Det här har modegloggs redan haft på tapeten, men det är otroligt mycket brutalitet i Oz. Detta gör att man uppskattar det fantastiska liv man ändå lever, litegrann friheten av att inte sitta i ett fängelse, men mest känslan av att inte bli mördad med ett staple gun å de.

- Alla i Oz har tuffa outfits man kan inspireras av. Den bästa stilikonen är Adebisi, som oftast kör kombinationen byxor, ingen tröja, liten mössa som sitter på sidan av huvudet utan att någonsin trilla av. Dress to impress är nyckelorden när man vill sno Oz-stilen.

- Man kan även få inspiration till ev. framtida tatueringar. Varför man nu skulle vilja ha sånt. Men okej. Ska man ha tatueringar så tycker jag inte att man ska försöka så mkt, orka ta fram ett snyggt och creddit motiv liksom? Istället bör man köra jävligt hårt på stora blaffiga tatueringar som kanske inte är så snygga men som gärna får symbolisera något viktigt. *LA ink*
Min favorit är Chris Kellers stora Jebus-tatt som han har på ena armen. (Se bild ovan.) Tatueringen skaffade han en natt när han hög på extazy låg med sin flickvän och kände sig som en gud, och ville att hela världen skulle få veta att han var just en gud. Se där en riktig berättelse som berör och rör!

- Utöver allt brutalt och blodigt i serien så finns det mycket fint också, såsom golden retrievers, syskonkärlek och skojiga skämt. Ett exempel på det senare är när kannibalen Groves försöker bonda lite med muslimerna och berättar att han kan relatera till deras hälsningsfras "A salami I like 'em".

- I Oz finns det en berättare som då och då under varje avsnitt snackar om djupa, filosofiska grejer, allt på nivån "Har du tänkt på det här någon gång: Vem är du? Seriöst asså det finns inget bra svar!"
Man känner sig smart i jämförelse, man får bättre självförtroende, självförtroende är coolt, ja ni vet ju själva.

Azo om ni inte har sett serien så kanske inte det här var så kul att läsa men det är ert problem och inte mitt!


/Sandra


Ps. Har tappat bort min season ett så om någon har ett x till över på lager så äre bara att säga till. Ds.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0